ההמבורגר הוא קלאסיקה אהובה המהווה מרכיב עיקרי במטבח האמריקאי כבר עשרות שנים. ומזה שנים רבות שההמבורגר נחשב גם למנה המובחרת בישראל ולאט לאט הגיע לתודעה של העולם כולו. בין אם אתם צולים אותו בחצר האחורית ובין אם אתם מזמינים אותו מהמסעדה האהובה עליכם, ישנם כמה מרכיבים עיקריים שחייבים להימצא בהמבורגר המושלם. במאמר זה, נחקור את המרכיבים השונים של ההמבורגר ונחלוק כמה טיפים לבישול מושלם.
מעוניינים בהמבורגר איכותי? קודם כל בוחרים בלחמנייה
הלחמנייה היא הבסיס לכל המבורגר נהדר. כשאתם בוחרים לחמנייה, אתם רוצים לחפש אחת שתהיה חזקה מספיק כדי להחזיק את המשקל של ההמבורגר וכל התוספות. לחמניית המבורגר טובה צריכה להיות גם בעלת טעם מעט מתוק ומרקם רך שישלים את הבשר.
אם אתם מכינים לחמניות בעצמכם, תוכלו להשתמש במתכון לחמניית בריוש או תפוחי אדמה ללחמנייה מעט מתוקה ורכה. אם אתם קונים לחמניות, חפשו כאלו שהן טריות ובעלות מראה מעט מבריק. אפשר גם לצלות את הלחמניות על הגריל או בתנור לתוספת טעם ומרקם.
בוחרים את הבשר המשובח ביותר עם סדנת בשר מעולה!
כשזה מגיע להכנת המבורגר נהדר, הבשר הוא ללא ספק המרכיב החשוב ביותר. בעוד שחלק מהאנשים מעדיפים להשתמש בהודו או עוף טחון, רוב חובבי ההמבורגרים יסכימו שבשר בקר הוא הדרך הטובה ביותר להכין את ההמבורגר העסיסי ולנו בסדנת בשר בטבעון יש בדיוק את המתכון הסודי.
בחרו את הנתח הנכון: נתחי הבקר הטובים ביותר להמבורגרים הם צ'אק, סינטה וחזה. צ'אק הוא סוג הבקר הנפוץ ביותר המשמש להמבורגרים ויש לו איזון טוב של שומן ובשר. סינטה רזה יותר מצ'אק אבל עדיין עושה המבורגר נהדר. חזה שומני יותר מצ'אק או סינטה ויש לו טעם בשר עשיר ואידיאלי להמבורגרים.
- חפשו בשר טרי: בקניית בשר בקר טחון חפשו בשר טרי ובעל צבע אדום בוהק. הימנעו מבשר חום או אפור, מכיוון שזה יכול להעיד על כך שהוא עבר את השיא שלו.
- בחרו את תכולת השומן הנכונה: תכולת השומן האידיאלית עבור בשר בקר טחון היא בסביבות 30%. זה ייתן להמבורגר שלכם איזון טוב של טעם ועסיסיות מבלי להיות שומני מדי.
לאחר שהרכבתם את ההמבורגר, הגיע הזמן להתחיל לבשל. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את ההמבורגר המושלם:
- אל תעבדו יותר מדי על הבשר: כשאתם יוצרים את הקציצות שלכם, שימו לב לא להגזים בבשר. עבודה יתר על הבשר עלולה לגרום לו להיות קשה ויבש.
- מתבלים בצורה חופשית: אל תפחדו לתבל את ההמבורגרים שלכם בנדיבות במלח ופלפל. אתם יכולים גם להוסיף תבלינים אחרים כדי לתת להמבורגר שלכם טעם ייחודי.
- השתמשו במדחום בשר: כדי להבטיח שההמבורגרים שלכם יהיו מבושלים לשלמות, השתמשו במדחום לבשר כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית. עבור המבורגרים בינוניים-רייר, הטמפרטורה צריכה להיות סביב 130-135 מעלות פרנהייט. עבור המבורגרים בינוניים, הטמפרטורה צריכה להיות סביב 140-145 מעלות פרנהייט.
- תנו לבורגר לנוח: לאחר שסיימתם לבשל את ההמבורגר, תנו לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
סדנת בשר RHR – בואו להכין את ההמבורגר המושלם יחד איתנו!
ממש לא רחוק מחיפה, אתם יכולים לגלות מקום פסטורלי ומיוחד עם סדנת בשר איכותית ומצוינת שכל משתתפיה חוזרים לפחות 4-5 פעמים.
סדנת בשר RHR לקרניבורים אמיתיים שמחפשים אחר ההמבורגר המושלם והנתחים הטעימים ביותר. בואו לגלות יחד איתנו את כל סודות הצלייה הנכונה והכנת ההמבורגר שתמיד חלמתם עליו.